Fără categorie

Tu ai idee ce cada sa alegi pentru camera ta de baie ? Iata mai jos cateva sfaturi simple:

Cada a depasit rolul de a fi un simplu element sanitar al unei bai si a devenit un element esential si principal al baii, care determina stilul decorului. Exista materiale diferite si cu forme si dimensiuni diferite pentru a se adapta la spatiul disponibil in bai. In plus, puteti selecta intre stilul clasic sau modern.

De aceea, este important sa selectati un model care este functional, dar care, la randul sau, ofera stilul decorativ pe care il cautati pentru baia dvs. Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand selectati o cada de baie:

  1. Trebuie sa iei in calcul marimea baii, in acest fel vei integra spatiul disponibil oferind confort.
  2. Bugetul disponibil va determina selectarea cazii, in functie de designul standard sau designul personalizat.
  3. Materialele vor determina finisajul si stilul care se potrivesc cel mai bine preferintelor dvs.
  4. Alte accesorii suplimentare care vor determina si incadra stilul cazii.

Forma si dimensiune, in functie de spatiul disponibil

Daca baia este mica, este recomandabil sa alegeti o cada dreptunghiulara care se potriveste unuia dintre peretii baii. Daca este posibil, cel mai potrivit va fi peretele care este cel mai indepartat de usa, cu aceasta veti putea da mai multa adancime camerei.

O alta optiune este de a plasa o cada unghiulara sau de colt. Profitand de unul dintre colturile baii, veti avea mai mult spatiu liber pentru restul elementelor. Cu toate acestea, in acest caz, spatiul interior al cazii este mai limitat.

Daca baia este medie sau mare, o cada de sine statatoare (cada de baie freestanding goodbath) poate fi plasata in centru sau pe o parte, cu picioare, ceea ce va da un aer impunator baii. Daca alegeti o cada dreptunghiulara sau unghiulara mai mare, va puteti bucura de o baie placuta.

Exista o mare varietate disponibila, in functie de dimensiunea disponibila in baie, puteti alege intre urmatoarele:

Cazi dreptunghiulare: Este calea traditionala. Latimea este de obicei de 70-80 cm. In ceea ce priveste lungimea, ele pot fi gasite de la 150 cm la 180 cm. Ele sunt de obicei plasate intr-un colt sau intre trei pereti (doua laturi si una in fundal). Potrivit pentru bai mici sau bai medii.

Cazi ovale: De dimensiuni similare cu cele dreptunghiulare, aceste cazi sunt perfecte pentru a fi indepartate de pereti, de exemplu in centrul unei bai mari. In spatii mai mici, acestea pot fi plasate in apropierea peretelui sau, chiar si intr-un colt, pentru a produce un impact decorativ interesant (o idee de cada poate fi cada freestanding 160).

Cazi unghiulare: Sunt ideale pentru a profita de un colt in bai de dimensiuni medii sau mici. Majoritatea acestor cazi sunt simetrice, adica cu laturi drepte de aceeasi lungime (de exemplu, 120 x 120 cm). In cele asimetrice (cu o parte mai lunga decat cealalta, de exemplu 100 x 150), exista modele „versiunea potrivita” sau „versiunea stanga”, in functie de locul in care doriti sa o plasati.