pomi de craciun artificiali
Fără categorie

Pomii de Crăciun atarnati – tot ce trebuie să știți

Este de înțeles dacă ideea unui pom de Crăciun cu capul în jos te încurcă în totalitate. Ce ar avea cineva care să-și afișeze pomul într-un mod atât de netradițional? Dar a devenit o tendință în creștere, apărând în vitrine ale magazinelor universale și chiar și în sufrageriile unora dintre familiile și prietenii tăi. Dacă nu ați văzut-o niciodată în viața reală, poate fi greu de imaginat, dar se explică de la sine: un pom de Crăciun este așezat cu vârful îndreptat spre sol (uneori ținut în poziție de un suport), astfel încât trunchiul să se lipească sus spre tavan, unde este de obicei atașat. În unele cazuri, pomul este suspendat destul de sus în camera de deasupra podelei – cam ca un candelabru unic de sărbători!

pom de craciun inversDar care este originea pomilor de Crăciun cu capul în jos? În timp ce aceștia ar putea părea o tendință modernă de avangardă, de fapt, se remarcă până în secolul al VIII-lea. În timp ce acest tip de pom de Crăciun a căzut din popularitate mulți ani (parțial pentru că unii critici religioși au spus că a face acest lucru este sacrilegiu), au devenit recent din nou populari, iar multe mari magazine universale vând acum standuri destinate pomilor inversați.

Aflați mai multe despre motivul pentru care unii oameni își răstoarnă tradițiile pomilor de sărbători cu susul în jos.

Originea brazilor de Crăciun cu capul în jos

La fel ca multe tradiții istorice și religioase, există pretenții concurente cu privire la locul în care a început practica inversării pomilor de Crăciun, deci istoria este puțin tulbure. Unele versiuni ale poveștii leagă tradiția de secolul al VIII-lea, când Sfântul Bonifaciu a atârnat pentru prima dată un brad cu capul în jos pentru a reprezenta Sfânta Treime și a opri un grup de păgâni care venerau un stejar. Însă alte povești spun că tendința a prins cu adevărat în Evul Mediu creștinii est-europeni din Polonia, într-o tradiție numită podłazniczek. În timp ce pomul de Crăciun cu capul în jos s-a demodat de ceva timp, devine din nou mai popular.

Motive moderne pentru pomii de Crăciun cu capul în jos

După căderea din favoare, brazii de Crăciun inversați au început să apară din nou în secolul al XIX-lea, când au devenit un punct practic pentru mall-uri și magazine. În primul rând, ele permit să fie văzute mai multe ornamente la nivelul ochilor decât pe un brad tradițional. Sunt, de asemenea, un economizor de spațiu: pentru magazine sau hoteluri îngrijorate de spațiu, suspendarea pomului suficient de înalt înseamnă că nu vor ocupa încăpere inutil.

Avantajele de a avea un pom de Crăciun cu capul în jos

Dacă vă place modul în care arată pomul cu susul în jos, există de fapt câteva motive bune pentru a încerca acest stil în propria dvs. casă. Pentru persoanele cu animale de companie și copii, agățarea bradului poate ajuta la menținerea majorității decorațiunilor de brad de la distanță. Dacă puteți suspenda arborele suficient de sus, puteți, de asemenea, economisi spațiu în case și apartamente mici.
Cum să îl montați și cum să îl decorați

Eu mi-am ales de aici un pom de craciun artificial: https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali

Pentru a agăța un brad cu capul în jos de tavan, fie înfășurați un fir agățat în jurul trunchiului și îl fixați pe tavan, fie faceți o gaură prin trunchi și filetați firul prin el. Puteți, de asemenea, să alegeți „stilul candelabrului” prin găurirea sigură a unui cârlig în tavan și suspendarea copacului din cârlig. Alte opțiuni de instalare includ montarea capului în jos pe perete sau achiziționarea unui suport special pentru copacii cu capul în jos.

Alegeți ornamente care sunt ambele rezistente la rupere (există o șansă mai mare să cadă de pe ramurile inversate). Deoarece arborele este invers, ramurile inversate înseamnă că ornamentele sunt mai vizibile. Puteți rămâne cu tema și ornamentele obișnuite sau vă puteți înclina puțin mai dramatic și puteți profita de vizibilitatea mai mare pentru decorarea dvs.