Fără categorie

Dermatita atopică – cum o ținem în frâu folosind un simplu cod reducere notino

Pielea este cel mai mare organ al nostru, oricât de ciudat vi s-ar părea. Și este la vedere! Orice imperfecțiune este expusă din plin și poate de aceea trebuie să ne străduim mai mult în a o trata așa cum trebuie, deși nu ar trebui să fie singurul lucru care ne motivează.

Cel mai frecvent tip de eczeme

Principalele simptome ale eczemei atopice sunt pete roșii mâncărime și piele uscată. Un alt semn distinctiv este alternarea perioadelor de recidive și remisiuni.

În majoritatea cazurilor, acest tip de eczemă apare în copilărie și de obicei dispare la vârsta adultă.

Eczema atopică nu este contagioasă; nu o poți „lua”! Pur și simplu, înseamnă că pielea se inflamează ușor. Acesta este motivul pentru care este cunoscută și sub denumirea de dermatită atopică.

Eczema atopică este manifestarea cutanată a atopiei, la fel cum astmul este manifestarea să respiratorie.

Recunoașteți eczema atopică

Eczemele sunt urmate de perioade de remisie în care boala poate fi chiar uitată complet, până la următoarea erupție.

Eczema atopică este moștenită și, prin urmare, diferă de eczemă de contact care este dobândită și poate fi tratată pur și simplu evitând agentul declanșator.

Tratament pe termen lung pentru eczema atopică

Igienă și îngrijire

Adoptarea acțiunilor corecte pentru baie sau duș și reușita de a vă hidrata pielea în mod regulat și corect va avea un impact decisiv asupra eczemelor. Această parte de îngrijire este la fel de importantă că și crema cu cortizon, deoarece ajută la repararea pielii și la amânarea următorului atac. Nu putem vindecă dermatita atopică așa cum am vindecă durerea de dinți, deoarece revine ciclic, până când dispare singură cel mai adesea înainte de adolescență.

Educație terapeutică

Deoarece eczemele suferă de multe prejudecăți și a învăța cum să urmezi bine tratamentul face o diferență reală, aceste ateliere sunt un adevărat plus pentru bunăstarea ta și reduc eșecurile tratamentului.

În caz de eczeme severe, educația terapeutică este atât de benefică încât face posibilă ca la unul din două cazuri, să se evite trecerea la tratamente mai puternice cu unii corticosteroizii topici.

Cure termice

Foarte populare printre cei care o practică, cure termale se află, așa cum sugerează și numele lor, într-un centru spa termal. În program, se regăsesc băi sau dușuri speciale, creme hidratante și ateliere care va învață ce să faceți pentru a vă îngriji pielea și cum să trăiți puțin mai bine cu boală. Există o mulțime de crème pe care le puteți folosi cu încredere în mod frecvent nu pentru a trata boală, ci doar pentru a-i mai diminua efectele și le gășiți pe site-ul de cosmetice preferat, de unde trebuie să luați și un cod notino.