Fără categorie

Cum l-am convins pe tata să-și facă implant de păr la 58 de ani

Despre relația mea cu tata aș putea să vorbesc ore în șir. Ne înțelegem de minune, avem pasiuni comune și ieșim des, împreună, la concerte și restaurant. Tata are o ținută atletică și se îmbracă casual și nu de puține ori ni s-a întâmplat să lăsăm impresia că am fi un cuplu.

Tuns zero, așa cum se poartă de ani buni, tata are o figură de dur. Frezura și-a ales-o ca să mascheze un început de chelie și, în ciuda insistențelor mele, nu a mai schimbat-o de atunci.

Eu i-am vorbit despre procedura de  implant de păr și reconstrucția capilară și despre tratamentele de păr non-invazive. L-am bătut la cap luni în șir, ba chiar ajunsesem să fac pariuri cu el a căror miză era implantul lui de păr.

Într-un final, de gura mea, tata a acceptat să mergem la o ședință de consiliere în vederea unei reconstrucții capilare. Ideea era să accepte ori un tratament cu laser pentru creșterea părului, ori un implant de păr.

Primul pas către realizarea procedurii de implant de păr în Turcia

Până la urmă l-am convins. Și, într-o zi, iată-mă cu tata la Clinica Ensar Duman, nu pentru mine, ci pentru alopecia sa. În urma consultului am aflat că problema sa de calviție, absența părului în zona din față a capului, poate să fie rezolvată printr-un implant de păr în Turcia.

Am cerut toate detaliile și a rămas să decidem noi perioada în care dorim să plecăm la spital, în Turcia, pentru implant de păr. Ensar Duman ne-a recomandat ca implantul să fie urmat, după trei luni, de un tratament cu laser pentru păr realizat la clinica din București.

Prețul estimat pentru implant a fost de 2.200 de euro, cost la care s-au adaugat biletele de avion. Am plecat de la clinică încântați și bucuroși de veștile primite. Urma să plecăm în vacanță doar noi doi.

Implant de păr în Turcia, urmat de vacanța din Istanbul

 

Ideea sugerată de consilierul medical Ensar Duman, de a prelungi perioada celor două zile de spitalizare cu încă trei de vacanță ne-a încântat la maximum. Astfel, de la 3 zile de ședere în Turcia am ajuns la 5 zile. Cei de la clinică s-au ocupat inclusiv de rezervarea noastră la hotel.

FUE Sappire, cea mai modernă tehnică de implant de păr în Turcia

  După două luni, când părul tatei a crescut suficient cât să poată fi extras, am plecat în Turcia.

La aeroport am fost preluați de o mașină și transportați direct la spital. Tot în ziua respectivă, a avut loc consultul și s-au efectuat o serie de analize. Tatei i-a fost recomandată procedura de implant de păr prin tehnica FUE Sappire.

Metodă constă în extragerea unitaților foliculare prin micro-punctură, dintr-o zonă cu păr des (ceafă) și implantarea lor în partea din față a capului.

Am aflat că tehnica implantului de păr FUE – Sapphire, realizată prin anesteziere locală, are la bază metoda FUE modernizată ca stil de lucru.

La implantul FUE Sappire se folosesc lamele de oţel cu piatră de safir, iar micro-canalele se deschid în formă literei V, ceea ce îi permite părului să crească mai des.

Intervenția a avut loc a doua zi și a durat 4 ore și jumătate. Nici nu știu când au trecut aceste ore, pentru că tata a vorbit cu mine prin mesaje în timpul implantului său de păr.

La final, el a ieșit din sală zâmbind și ținea în mână o șapcă pe care o primise să-și acopere capul, dacă dorea să iasă la plimbare prin oraș. Și a dorit, bineînțeles! Următoarele zile am vizitat Istanbului, obiectivele turistice importante, restaurantele și ne-am plimbat pe Bosfor.

A fost o vacanță extraordinară de care ne amintim amândoi împreună și separat. Eu – când îl privesc pe tata cu noul său look care l-a întinerit cu 10 ani, iar el, de fiecare dată când se uită în oglindă.