centrala termica lemne
Fără categorie

Centrala pe lemne – în tendințe și în 2020

Dacă în acest an îți construiești sau îți finalizezi locuința, atunci este foarte probabil să te gândești deja la anumite detalii așa cum este sistemul de încălzire. Alegerea acestuia este foarte importantă deoarece dacă vei face o alegere bună acum atunci te vei bucura de costuri foarte bune pentru încălzire mai târziu. Astfel, trebuie să analizezi foarte bine fiecare detaliu întocmai pentru a nu regreta mai târziu.

Înainte de toate va trebui să te gândești la soluțiile pe care le ai la dispoziție în zona unde construiești casa. Iar asta deoarece degeaba urmărești cele mai bune centrale pe gaz atâta timp cât nu există o rețea de gaze naturale în apropiere.

În acest caz poate fi o soluție foarte inspirată alegerea unei centrale pe combustibil solid. Nu trebuie să te gândești la acest mod de încălzire ca la o metodă veche, poate chiar rustică, de încălzire. Iar asta deoarece sistemele de încălzire pe bază de combustibil solid au evoluat la rândul lor foarte mult.

Astfel, putem spune fără rețineri ca o centrala termica lemne se poate dovedi a fi o alegere foarte bună pentru încălzirea casei tale. De ce ar trebui să ai în vedere și tu această alegere?

Ei bine, există mai multe motive pe care încercăm să ți le prezentăm pe scurt și ție în rândurile următoare:

Vei plăti puțin pentru căldură

Cu siguranță vrei o casă care să nu vină cu prea multe cheltuieli la pachet. Ei bine, dacă vrei să îți încălzești locuința ușor și bine dar și cu costuri puține atunci ar trebui să îți cumperi o centrală termică pe lemne. 

Dacă vei alege un model de calitate, așa cum sunt centralele Stropuva de exemplu, atunci cu siguranță vei obține costuri foarte bune pentru căldură. Cu un singur plin de lemne îți vei încălzi casa mai bine de 24 de ore, ceea ce se va dovedi a fi foarte confortabil.

Confort ca la bloc

Doar pentru că îți încălzești casa folosind lemne de foc asta nu înseamnă că îți va lipsi confortul. Ba chiar te vei bucura de același confort ca la bloc, având încălzire centralizată cu ajutorul caloriferelor. Centrala pe lemne se instalează în exteriorul locuinței, întocmai pentru a nu-ți ocupa spațiu, și totodată nu necesită alimentare frecventă.

Astfel, vei beneficia de foarte mult confort, ceea ce îți va aduce desigur foarte multă satisfacție.

Sistem de încălzire durabil

Un alt motiv pentru care ar trebui să îți cumperi și tu o centrală termică pe lemne este și faptul că vorbim despre un sistem de încălzire durabil de care te vei bucura foarte mult timp. Practic este o investiție pe care o vei recupera de-a lungul timpului prin economiile pe care le vei face.

Iar dat fiind faptul că vorbim totuși despre niște sisteme de încălzire care pot avea până la 25 de ani de viață sau chiar mai mult, cu siguranță există suficient timp pentru a-ți recupera investiția.

Acestea fiind spuse, dacă te-am convins că alegerea unei centrale termice pe lemne este o idee inspirată, atunci ar trebui să achiziționezi și tu una de pe stropuva-romania.ro.