Fără categorie

Sicriul de zinc: necesar sau nu pentru repatrierea decedaților?

Mulți dintre români au decis să plece să muncească în străinătate, în speranța că vor reuși să le ofere un trai mai bun celor rămași acasă. Din păcate, din diverse motive, aceștia au încetat din viață, iar rudele au făcut tot ce le-a stat în puteri să le readucă trupurile acasă. O procedură destul de dificilă și, mai ales, una foarte costisitoare. Singur posibilitate în acest caz era apelarea la o firmă de servicii funerare care se ocupa și de transportul funerar.

Cum se face transportul funerar

Există mai multe metode pentru transportul funerar. Acesta se face fie exclusiv pe care terestră, când se utilizează anumite autoturisme special, fie prin transport aerian. Acesta din urmă este chiar mai dificil, deoarece necesită mult mai multe proceduri, iar transportul este efectuat doar până la aeroportul cel mai apropiat de localitatea unde trebuie adusă persoana decedată. De aici este nevoie să fie preluat de personalul de la firma de servicii funerare și așa mai departe.

Sicriu de zinc sau de aluminiu

Transportul persoanelor decedate trebuie efectuat cu respectarea unor reguli bine stabilite de către UE. Astfel, este nevoie de un sicriu din zinc, aluminiu sau tablă galvanizată în care este introdus corpul persoanei decedate, după care se sigilează etanș. Abia mai apoi se introduce în cel de lemn.

În cazul transportului aerian se recomandă sicriul de aluminiu, deoarece acesta este un material mult mai ușor decât în cazul celui din zinc sau tablă galvanizată. Cât despre costuri, nu avem o cifră exactă, deoarece acestea depind foarte mult de materialul din care este fabricat. Dar, cu toate acestea, prețul este mult mai mic decât al celui de lemn, care este și el necesar.

Apelați la profesioniști

Pentru că există o mulțime de proceduri foarte complicate, și care durează foarte mult, cel mai bine este ca în acest caz să se apeleze la o firmă de servicii funerare Bucuresti, mult mai familiarizată cu ele, și unde angajații sunt special instruiți pentru astfel de situații dificile. În continuare, aceștia se pot ocupa, contra cost firește, și de celelalte detalii referitoare la înmormântarea în România.