Fără categorie

Sfaturi pentru manichiuri tehnice de buna calitate

Unghiile tehnice sunt acum tot mai des intalnite pentru simplul fapt ca ofera rezultate de lunga durata. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi manichiura cu gel care ti se potriveste si te vei bucura de ea pentru cel putin doua saptamani. Pentru ca manichiura cu gel sa fie de buna calitate si sa iti ofere avantajele dorite este foarte important sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Gelurile trebuie sa fie de buna calitate

Gelurile sunt cele care pot transforma complet o manichiura tehnica. Este important sa fie utilizate cele mai bune astfel de produse pentru a evita eventualele probleme. Poti gasi pe site-ul hotnails.ro unele dintre cele mai bune astfel de geluri pe care sa le utilizezi fara riscuri atunci cand clientii tai vor manichiuri rezistente.

Expunerea la lumina UV trebuie limitata cat mai mult

Un studiu recent al Academiei Americane de Dermatologie a aratat ca manichiura cu gel poate sa nu fie o optiune sigura pentru persoanele care sunt foarte sensibile la lumina UV. Doza UV pe care o primesti in timpul unei manichiuri cu gel este scurta, dar este intensa. De-a lungul timpului, aceasta expunere intensa poate provoca leziuni ale pielii.

O preocupare suplimentara este cresterea popularitatii lampilor cu LED pentru unghii. Lampile cu LED-uri au devenit populare la fel de mult pentru timpul lor de intarire mai rapid, precum si pentru credinta ca sunt mai sigure decat lampile UV. Desi multi oameni cred in mod eronat ca aceste lampi nu folosesc  UVA pentru a se usca gelul, ele folosesc de fapt intensitati mai mari ale lungimii de unda UVA pentru a obtine timpi de intarire mai scurti. Aceasta intensitate mai mare a UVA inseamna ca necesita mai putin timp pentru ca lampile sa usuce gelul dar si pentru a afecta pieea.

Este recomandat sa aplicati produse de protectie solara pe pielea de pe maini. De asemenea, o alta solutie este aceea de a folosi geluri de buna calitate, care sa aiba proprietatea de a se usca rapid.

Manichiura trebuie sa fie rezistenta

Te-ai intrebat vreodata exact cum manichiura cu gel ramane atat de perfecta atat de mult timp? Compozitiile chimice pentru lacul de gel si lacul de unghii obisnuit variaza in functie de marca, dar diferenta majora este ca gelul se va usca numai sub contact direct cu lumina UV sau LED, in timp ce oja obisnuita se poate usca la aer. Gelul se intareste sub o lampa, creand un strat de lac intarit care face manichiura mai durabila. Procesul de indepartare a lacului cu gel este, de asemenea, mai complex, necesitand ca unghia sa fie frezata cu o pila speciala.

Baile sau dusurile fierbinti pot provoca ridicarea gelului

Cel mai mare dusman al manichiurii cu gel este apa fierbinte. Pentru ca manichiura sa reziste cat mai bine este recomandat sa fie realizata din materiale de buna calitate si sa fie evitat contactul cu apa fierbinte pentru foarte mult timp. Atunci cand spalati vase sau rufe, este ideal sa purtati manusi.