Fără categorie

Muzica pentru evenimente

Un pic de muzică este excelentă pentru orice ocazie de sărbătoare. Nunțile nu fac excepție de la acest fapt. Un pic de muzică este esențial nu doar în timpul ceremoniei, ci și în timpul recepției. Muzica pentru ceremonia de nuntă este extrem de semnificativă în crearea atmosferei care este unică pentru nunți – de emoții volatile, de inimi zvâcnind și de așteptări mirate. O ceremonie de nuntă fără muzică ar fi o ocazie atât de complet fadă încât abia dacă ar părea o nuntă. Fără sunetul răsunător al clavecinului sau al acordeonului, tot ceea ce s-ar putea percepe în timpul unei ceremonii de nuntă ar fi un vacarm confuz de șoapte, sunete claustrofobice de picioare târâte și mișcarea inconfortabilă a oamenilor care transpiră din cauza disconfortului și a nervozității. În termeni mai duri, fără muzică pentru ceremonia de nuntă, ceremonia de nuntă ar părea doar un pas spre divorț.

Muzica pentru ceremonie are în principal patru categorii. Cântecele de preludiu trebuie să fie interpretate chiar înainte de intrarea miresei. Muzica de procesiune ar trebui să urmeze după aceasta, mireasa urcând încet pe culoar spre mire și preot. După aceasta, muzica de reculegere este următorul pas. În cele din urmă, lumânarea Unity Candle încheie ceremonia, declarând cuplul ca fiind acum căsătorit în mod legal.

În funcție de ceremonie și de gustul și alegerea celor care o găzduiesc, muzica poate fi, de asemenea, diferită. Piese muzicale din genuri muzicale diferite, de exemplu, pot fi interpretate cu fiecare ocazie. Aceste genuri și subgenuri includ totul, de la blues și muzică electronică până la muzică tradițională de nuntă. Cu toate acestea, abaterile de la muzica tradițională de nuntă sunt în mod normal rare. Trebuie amintit faptul că muzica populară nu este difuzată în principal în timpul ceremoniei în sine, ci la recepție.

Reperele importante ale unei ceremonii de nuntă și evenimentele care urmează sunt primul dans al cuplului căsătorit, dansul miresei cu tatăl ei, tăierea tortului și dansul mamei cu fiul. Aceste dansuri fac parte integrantă din recepția care urmează ceremoniei de nuntă. Aceste momente importante nu numai că îi distrează pe mire, mire și pe părinții lor, ci și pe cei care se bucură de ceremonia de nuntă.

Prin urmare, muzica pentru ceremonie joacă un rol la fel de important în crearea atmosferei pentru ceremonia de nuntă ca și accesoriile în sine ale ceremoniei de nuntă sau chiar ținuta participanților la ceremonie.