Continut
Costumul de baie este un element indispensabil al garderobei de vară, dar găsirea celui care să se potrivească perfect uneori poate fi o provocare. De aceea, atunci când îl găsești pe cel perfect, sigur nu vrei să treci și anul viitor prin corvoada căutării altui model.
Din păcate, probleme precum decolorarea cauzată de soare, sare sau clor fac de cele mai multe ori costumele de baie de nepurtat pentru două veri la rând. De asemenea, unele costume de baie conțin un tip de spandex, care poate fi afectat de apa fierbinte, de detergenți puternici sau de o curățare inadecvată. Așa că o curățare optimă va influența foarte mult longevitatea costumului de baie.
Cum speli costumul de baie ca să nu se deterioreze
- În primul rând, citește întotdeauna și urmează ce scrie pe eticheta de îngrijire – dacă eticheta lipsește sau nu o poți citi, mai jos sunt câteva sugestii pentru a prelungi durata de viață a costumului perfect.
- Clătește-l după fiecare utilizare – scufundă costumul de baie în apă rece curată preț de aproximativ jumătate de oră imediat cum îl dai jos. Acest lucru va îndepărta sarea, clorul și alte impurități care pot deteriora țesătura. De asemenea, apa rece ajută culorile să nu se întrepătrundă și e mult mai blândă cu fibrele elastice decât apa caldă.
- Folosește un detergent blând – o linguriță de detergent blând e perfectă pentru spălarea de mână a costumului de baie. Poți folosi detergent pentru hainele bebelușilor sau cel hipoalergenic.
- După cele 30 de minute la înmuiat, urmează pașii următori:
– Scurge apa în care a stat costumul de baie
– Umple din nou chiuveta cu apă rece
– Adaugă un strop de detergent
– Freacă ușor costumul de baie cu mâinile și plimbă-l prin chiuvetă câteva minute
– Clătește-l bine cu apă rece
Alte sfaturi utile
– Așteaptă tot timpul să se usuce crema de protecție solară. Dacă e plajă, e soare și automat e vorba și de crema de protecție solară. Pentru a evita pătarea costumului, aplică înainte crema de protecție solară, așteaptă să intre bine în piele și abia apoi îmbracă-te. Fii atentă și la antiperspirant, știi că și el pătează și pe negru chiar se vede urât.
– Oțetul previne decolorarea. Este indicat să adaugi o lingură de oțet alb în apa rece în care clătești costumul de baie, înainte de a-l spăla. Oțetul elimină sarea și păstrează culorile vii. După clătirea cu oțet, costumul se spală de mână, tot cu apă rece, pentru a preveni distrugerea fibrelor elastice.
– Îndepărtează petele de pe costumul de baie folosind bicarbonat de sodiu sau oțet. Dacă pui o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă direct pe pată, aceasta va dispărea ca prin minune.
– Dacă trebuie să speli costumul la mașina de spălat haine, pune-l într-o plasă și alege ciclul delicat de spălare. Plasa îl va proteja, iar ciclul delicat are mai puține mișcări, ceea ce înseamnă că deteriorarea costumului va fi mai mică.
– Pune-l la uscat departe de razele soarelui, la aer curat, atât cât e nevoie, pentru că umezeala facilitează înmulțirea ciupercilor. Astfel, materialul elastic va avea răgazul să își revină la forma sa originală. În niciun caz nu pune costumul de baie în uscatorul de rufe, deoarece îi afectează elasticul din compoziție. Evită uscarea la soare, se poate decolora mai repede decât crezi. Este ideal să ai cel puțin două costume de baie pe care să le porți alternativ, pentru a lăsa timp suficient celui spălat să se usuce în condiții optime.
Factorii precum soarele, apa sărată și nisipul pot să îți distrugă costumul de baie. De aceea, atunci cand îl cureți trebuie să ții cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să îl întreții corect. Dacă ești în căutare de modele noi de costume de baie, nu ezita să vizitezi magazinul online VeeShop.ro, unde vei găsi o gamă variată de costume de baie fabricate din materiale durabile și rezistente la factorii externi.