Fără categorie

Cand se reduc rotile, se inmultesc grijile | InstructorulTau.ro

Desi paradoxal, sa ai grija de mai putine roti e mult mai complicat decat sa fii atent la coordonarea mai multora. Condusul masinii si al unui motor nu sunt chiar diametral opuse ca baba si mitraliera, insa nici foarte apropiate nu sunt. Ambele cer cunostinte solide, reflexe, atentie distributiva, viteza de reactie. Ambele inseamna asumarea unei responsabilitati imense, care depaseste propria persoana si se extinde asupra celor din jur. Insa diferentele sunt coplesitoare, de ordin mecanic, fizic si mental.

Daca primele doua categorii sunt evidente si se vad mai mult sau mai putin cu ochiul liber, nu multi stiu ca este necesara si o adaptare la nivel psihic. La trecerea de la automobil la motocicleta se schimba perspectiva, daca nu chiar paradigma. Pentru ca esti expus altfel, dar si pentru ca, sa fim sinceri, grija demonstrata de ceilalti participanti la trafic pentru cei care conduc vehicule pe doua roti este aproape nula. Toate acestea impreuna cu starea deplorabila a drumurilor din Romania pot rezulta intr-o combinatie nu foarte fericita, ba chiar de-a dreptul periculoasa uneori.

Gandeste-te bine ce poti sa iti asumi si ce nu. Daca poti spune cu mana pe inima ca bucuria de a conduce o motocicleta este suficienta pentru a depasi cele expuse, atunci nu iti ramane decat sa cauti varianta potrivita. Daca esti din Brasov, nu mai are rost sa dat search pe google pentru scoala de soferi categoria A Brașov , mergi direct la Instructorul Meu, ca sa fii siguri ca iti lasi viata pe maini bune.