renovare bucatarie
Fără categorie

6 sfaturi pentru renovarea bucatariei

Fiecare proiect de renovare a casei provoaca dureri de cap, dar renovarea bucatariei poate fi deosebit de frustranta – precum si costisitoare. Pentru ca nu este vorba doar de aspectul si senzatia spatiului pe care il amenajati. Exista, de asemenea, o intreaga gama de aparate de selectat, probleme de instalatii sanitare de luat in considerare si probleme de depozitare de rezolvat. Ca sa nu mai vorbim ca tu si familia ta mai trebuie sa manancati trei mese pe zi, iar mancarea la pachet nu este cea mai buna solutie.

Planificati din timp renovarea

Daca ramaneti pe loc pe toata durata proiectului, ganditi-va cu atentie la logistica. Din cauza timpului implicat in renovarea bucatariei, o bucatarie temporara in living sau spalatorie este probabil inevitabila, asa ca incercati sa va distrati putin aici. Nu am vazut niciodata o renovare a bucatariei finalizata in mai putin de 12 saptamani. Pentru a va face viata mai usoara, nu va ganditi la acest timp de asteptare. Puteti stabili si daca veti folosi decoruri de usi MDF sau altceva.

Studiati-va bucataria actuala

Spune ce iti place la ea si spune ce ti-ai dori sa poti schimba. De asemenea, cu exceptia cazului in care spatiul este complet gol, amintiti-va ca lucrati cu un anumite dimensiuni, asa ca este important sa intelegeti ce urmeaza sa puneti aici. Daca o insula uriasa se afla in partea de sus a listei de dorinte, dar spatiul pur si simplu nu va permite, nu fortati.  Vedeti aici trenduri mobila de bucatarie 2023.

Nu repara ce nu este stricat

Daca ferestrele pe care le aveti deja functioneaza bine cu noul plan de bucatarie, pastrati ferestrele.  Acelasi sfat se aplica si pentru intretinerea altor elemente fixe, cum ar fi locatiile actuale ale instalatiilor sanitare, care nu numai ca vor crea economii de bani, dar va vor economisi timp pretios, pentru finalizarea proiectului de renovare.

Consultati expertii

Este ideal sa lucrezi cu un designer si/sau arhitect pe langa un antreprenor, daca bugetul tau permite. Totusi, daca lucrati cu un buget redus, verificati la nivel local pentru designeri care ofera servicii de consultanta pe ora.

Functionalitatea trebuie sa fie o prioritate

Indiferent de ce anume faceti in acest spatiu, bucataria trebuie sa functioneze pentru voi. Functionalitatea este pe primul loc. Pentru a miza pe un aspect care sa corespunda nevoilor familiei si care ofera o multime de spatiu de stocare, faceti un inventar detaliat a ceea ce aveti (oale, tigai, mixere cu stand, condimente, uleiuri etc.) si examinati modul in care utilizati acele articole. Atunci cand alegeti finisaje si alte materiale, cum ar fi blaturile, asigurati-va ca se potrivesc celui mai comun mod de utilizare.

Alegeti aparatele din timp

Cu frigidere, masini de spalat vase, cuptoare, plite electrice si pe gaz, cuptoare cu microunde, aparate de facut gheata, frigidere pentru vin si multe altele, costurile aparatelor pot varia mult si vor reprezenta una dintre cele mai mari parti din bugetul total al proiectului. Aparatele pe care le selectati vor dicta, de asemenea, aspectul si designul general al bucatariei, asa ca luati aceste decizii de la inceput.