okflora
Fără categorie

6 aranjamente florale clasice pentru buchete spectaculoase pentru casa

Un aranjament clasic cu flori mixte nu trebuie sa fie dificil de creat. Daca iti vei folosi intuitia si imaginatia si, totodata, ideile pe care ti le dam, poti realiza un buchet cu aspect profesional pe care sa le folosesti cu succes in decorarea casei. Iata cateva idei de aranjamente florale din care sa te inspiri.

Aranjament bogat de flori

Creeaza un buchet de flori folosind un cadru nevazut in interiorul unui vas decorativ larg. Umple vasul cu spuma biodegradabila utilizata in florarii. Introdu un trandafir sau o garoafa in mijlocul blocului de spuma, astfel incat sa raman cativa centimetri desupra marginii bolului. Inconjoara floarea cu alte flori mari. Roteste vasul in timp ce construiesti aranjamentul pentru a te asigura ca il completezi simetric si uniform.

Aranjamente simple de flori

Pentru a obtine un aranjament simplu si clasic de flori, umple o vaza inalta, cilindrica, cu flori cu tulpini lungi cum ar fi irisii, crinii, orhideele sau ramurile inflorite. Cumpara si cateva flori cu muguri neinfloriti, astfel incat sa te poti bucura de flori pe o perioada mai indelungata. Taie tulpinile in unghi pentru a crea buchete care se extind pana la dublarea inaltimii vasului. Poti folosi frunze pentru a ascunde tulpinile din interiorul unui recipient transparent.

Aranjament mixt de flori

Alege o vaza in forma de clepsidra pentru a crea un aranjament de flori complex, cu flori de inaltimi diferite. Organizeaza florile dupa tipul lor si cauta sa utilizezi firele cu floarea in varf, pentru a crea o forma si un grup unitar si placut la vedere. Taie tulpinile pe lungime si aseaza-le in vaza. Adauga spuma pe fundul vazei pentru a sustine primele flori in timp ce completezi aranjamentul. Introdu mai intai florile cu tulpini inalte si rezistente si apoi adauga tulpinile scurte pe exteriorul aranjamentului.

Buchetele de bujori

Bujorii sunt una dintre cele mai fumoase flori de gradina, oferind un aspect proaspat si vibrant in aranjamentele pentru casa. Florile mari ofera un placut impact vizual si, totodata, sunt usor de aranjat. Pentru un truc simplu, creeaza o dunga pe mijloc cu flori. Ancoreaza o parte a aranjamentului cu flori de varza inflorita, pune o hortensie mare pe partea opusa. Aliniaza apoi mijlocul cu bujori roz, incluzand si cativa boboci.

Aranjamente de flori roz si liliac

Incepe prin a alege o culoare placuta. De data aceasta am ales rozul, dar se poate merge pe oricare alta culoare. Incepe prin a aranja florile in mana, pozitionand exemplarele mai inalte la baza grupului. Acorda atentie inaltimii si formei prin aranjarea tulpinilor de liliac mai inalte in spate. Fixeaza tulpinile cu sfoara si pune-le in vas. Completeaza golurile cu flori cu inflorescenta mica de culoare roz si introdu si cateva frunze in partea de jos pentru a obtine o bordura cu aspect casual.

Aranjament floral central

Suficient de mic ca inaltime pentru a nu ingreuna contactul vizual in timpul conversatiilor, un aranjament intr-un castron argintiu poate fi piesa centrala ideala pentru masa din camera de zi. Foloseste spuma florala umeda pentru a oferi tulpinilor scurte mai multa stabilitate si construieste aranjamentul din interior spre exterior. Pune in centru un trandafir sau doi, apoi utilizeaza alte flori mai mici pentru a completa golurile si a obtine un aranjament complet.

Pentru buchete profesionala pentru casa sau evenimente speciale, nu ezita sa apelezi la serviciile oferite de OkFlora – o florarie online cu experienta vasta in domeniu.