Fără categorie

Masina blocata in drum, cum remediez problema ?

Ai ramas vreodata blocat cu masina la mile distanta de casa ta sau nu u a pornit din garaj? Cert ste ca, din cauza izolarii cauzate de coronavirus sau nu, exista multe masini si motociclete care din cand in cand nu pornesc sau care nu sunt in masura sa circule chiar daca o fac. Vestea buna este ca poti apela oricand la https://tractarioradea.net.

Prin urmare, retetele pe care vi le oferim aici servesc si daca aveti un accident. Sau daca, chiar daca motorul porneste, ceva suspect picura, un fum incert iese de unde nu ar trebui sau se aprinde o lumina pe tabloul de bord care va recomanda sa nu mai puneti contactul din nou. Astfel, este convenabil sa va fie clar ce sa faceti pentru a evita problemele majore.

Ce este asistenta rutiera?

Asistenta rutiera este un serviciu de urgenta care consta in trimiterea la un profesionist pentru a incerca sa va repare masina la fata locului, astfel incat sa puteti continua sa circulati.

Include in mod necesar o remorcare a masinii?

Nu, chiar daca este cea mai vizibila parte a operatiei. De fapt, persoana care vine in ajutorul tau nu va putea face nici o deplasare cu platforma daca acest lucru nu este ceva necesar cu adevarat (daca masina porneste, acest serviciu nu este justificat)

Asistenta rutiera cu remorcare/tractare este necesara

Asistenta rutiera este necesara in urmatoarele cazuri:

Masina nu porneste

Masina are o defectiune ce nu poate fi rezolvata pe loc

Masina a ramas imobilizata pe un drum departe de casa sau de orice alt loc in care se poate cere ajutor

 

Cate tipuri de remorci exista?

Exista diferite tipuri de remorci:

  • Remorca cu carlig sau remorca completa, comuna in turism si are cel putin doua axe si cel putin o axa de directie- aceasta este des intalnita pentru remorcarea unui alt autovehicul.
  • Remorca cu punte centrala, puntile sale sunt situate in apropierea centrului de greutate.
  • Semiremorca sau remorca care nu are punte fata si este cuplata direct la vehiculul de tractiune.
  • Remorca agricolacare este atasata la masini agricole.
  • Caravana, este pentru uz privat si constituie o casa mobila.

Exista remorci pentru masini electrice, care permit o crestere a autonomiei vehiculului. Prin urmare, se adauga o remorca cu motor termic si un generator electric, servind ca putere pentru vehicul printr-o conexiune electrica pentru a obtine o autonomie mai mare, similara cu cea a unei masini cu motor cu ardere interna.

Vehicul platforma

Acest vehicul are de regula o platforma pe care este pusa masina cu probleme si care asigura un transport foarte sigur. Este dotata cu o rampa de acces pentru a face mai usoara urcarea masinii avariate. De regula acest tip de vehicul este cel mai utilizat si cerut la nivel mondial atunci cand se apeleaza la un serviciu de asistenta rutiera.

Serviciul de asistenta rutiera este un mod de ajutor oferit soferilor care au nevoie de asistenta, fie pentru transportul masinilor lor avariate in urma unui accident, fie pentru probleme ale masinii aparute din senin.