Sculele motorizate au reprezentat o adevarata revelatie atat in viata profesionistilor, cat si in existenta gospodarilor atunci cand au aparut. De altfel, uneltele specializate inca sunt un pilon de baza in activitatea acestora, iar companiile producatoare de astfel de scule cauta in continuare sa dezvolte noi tehnologii care sa eficientizeze si mai mult activitatile in care sunt implicate.
Pentru ca randamentul oferit de unelte precum motocoasa, drujba sau trimmerul pentru gazon sa fie unul conform cu asteptarile utilizatorilor, este nevoie ca echipamentele sa dispuna de o piesa care sa genereze puterea necesara pentru a functiona la capacitate ridicata. Este vorba despre motor. Acesta este responsabil cu generarea de energie mecanica, iar varianta preferata a gospodarilor si profesionistilor este cea de motor diesel, disponibil in oferta generalmotor.ro.
De ce este ideal un motor diesel pentru sculele motorizate?
Motorul diesel este un motor care functioneaza pe baza de motorina, combustibil care este aprins pe baza principiului arderii interne. Aceasta varianta este una care si-a dovedit in timp avantajele, iar producatorii de motounelte din intreaga lume au apelat si continua sa apeleze la ea cu religiozitate. Iata care sunt avantajele principale:
Puterea – pentru variantele destinate motouneltelor, puterea unui astfel de motor poate sa ajunga pana la 32,5 CP! Aceste variante deosebit de puternice se folosesc pe motocultoare si pot fi integrate si in diverse utilaje de constructii. Bineinteles, exista si modele de putere mai mica, precum cele de 6,5 sau 7 CP, ideale pentru motosape sau cele de 1,6 – 2 CP care se folosesc pe motocoase.
Consumul – spre deosebire de versiunile pe benzina, cele pe motorina propun un consum de combustibil mai bun, astfel ca in timp ajung sa isi amortizeze o buna parte din cost, prin intermediul economiilor efectuate la acest capitol.
Intretinerea – motoarele pe motorina vin cu indicatii foarte clare de intretinere, oferite de catre producatori. De regula, este vorba doar despre utilizarea unui combustibil de calitate si administrarea de ulei de motor, de fiecare data cand este recomandat. Prin respectarea catorva reguli foarte simple, vei reusi sa te bucuri pe termen lung de echipamentele tale preferate.
Dinamismul – o alternativa la versiunile care functioneaza pe baza de combustibil este cea a motorului electric. Acesta depinde, insa, de conectarea la o retea de curent, in cazul in care nu dispune de acumulator. Chiar si variantele cu acumulatori nu au o autonomie foarte mare, daca este vorba despre motoare montate pe motounelte.
In schimb, un motor diesel are un rezervor cu o capacitate generoasa, care permite utilizatorului sa isi foloseasca sculele pe suprafete extinse, fara a fi nevoit sa realimenteze prea des. Acest avantaj este apreciat indeosebi de cei care folosesc motocoasa, de exemplu, pentru a taia gazonul de pe un teren cu suprafata extinsa.
Profesionistii din industria lemnului, precum si gospodarii care folosesc lemnul pentru a-si incalzi locuinta sau in scopul asamblarii diverselor cosntructii apreciaza utilitatea drujbelor pe motorina, gratie rezistentei lor indelungate si a usurintei pe care le-o garanteaza in miscare.
Intra pe GeneralMotor.ro si descopera o gama variata de modele de motor diesel, din care poti alege solutia perfecta pentru utilajul tau. Investeste intr-un motor cu putere ridicata, consum optim si rezistenta indelungata, astfel incat sa poti profita la maximum de eficienta sculelor pe care le folosesti!