echipamente necesare pentru constructii
Fără categorie

Echipamentele necesare folosite in constructii

Constructiile sunt domenii in care sunt folosite de cele mai multe ori utilaje grele sau foarte grele si care au nevoie de mare atentie atunci cand sunt utilizate. De aceea, este ideal ca inainte de a incepe un proiect sa stabilesti care sunt acele echipamente necesare in constructii care sa te ajute sa iti duci proiectele mai rapid la bun sfarsit.

Camioane articulate

Camioanele articulate sunt ca un fel de basculanta pe care foarte multe persoane din domeniul constructiilor le lauda pentru adaptabilitate si versatilitate. Spre deosebire de transportoarele rigide, camioanele articulate consta dintr-o cabina si o remorca foarte ingusta sau o bena. Cele doua sunt conectate printr-o balama pivotanta. Acest tip de basculante sunt ideale pentru aplicatiile dificile pe santierele de constructii, acolo unde drumurile nu sunt amenajate sau unde pantele sunt abrupte si suprafetele sunt alunecoase sau sunt nisipoase.

Utilaje pentru pavare

Tipurile acestea de proiecte au nevoie de obicei de autobasculante pentru a transporta asflatul, pentru a-l incarca in masini. Masinile de asfaltat cand sunt pline folosesc melc de dispersie pentru a intinde asflatul de suprafete nivelate apoi il niveleaza utilizand un cilindru hidraulic si creand un strat solid care sa fie utilizat ca drum. Uneori poti avea nevoie chiar de un miniexcavator pentru pavare.

Buldoexcavatoare

Buldoexcavatorul este un utilaj trei in unu care poate sa functioneze atat ca excavator cat si ca tractor sau incarcator simultan. Mecanismul se gaseste in spatele masinii, pe cand cel de incarcare este in fata masinii, iar zona centrala opereaza ca tractor. Datorita multifunctionalitatii sale, utilajul este foarte versatil si se utilizeaza la mai multe domenii. In agricultura, pentru excavare, in transport si in constructii pentru sapat.

Ascensoare cu brat

Elevatoarele cu brat sunt utilaje dotate cu mecanisme de tip brat, cu scopul de a ridica la inaltime obiecte. In constructii se mai numesc si macarale cu cos sau popular culegatoare de cirese. Aceste utilae permit muncitorilor sa ajunga in cele mai inalte zone si in cele mai greu accesibile, dar nu se limiteaza doar la proiecte industriale sau de constructii.

Exista mai multe tipuri de ascensoare cu brat, inclusiv utilaje care au brat telescopic sau cele care au brat articulat. Aceste elevatoare pot sa ridice mai multi muncitori simultan, in functie de dimensiunea cosului sau de cea a platformei.

Buldozere

Buldozerele sunt cunoscute si sub numele de tractoare cu senile si sunt utilaje care nu lipsesc din mai multe tipuri de proiecte, printre care si agricultura, defrisarea terenurilor, demolarile, constructia de drumuri si renovarile. Buldozerele sunt dotate cu senile in scopul de a se putea deplasa usor in momentul in care imping pietre, materiale de constructii, zapada sau alte astfel de materiale. Sunt mai multe tipuri de lame de buldozer inclusiv lama dreapta plana, fara margini si lama universala care este curbata sau lama combinata.

Excavatoarele sunt de asemenea intalnite pe toate santierele. Aceste utilaje sunt robuste si se adapteaza usor, ceea ce face ca ele sa fie utilizate in proiecte mai complexe si in proiecte mai mici, cum ar fi amenajarea unei curti spre exemplu. Cabina excavatorului se roteste complet in timpul functionarii.