Fără categorie

Cum alegi un cel mai bun cuptor incorporabil

Cuptorul este una din cele mai bune inovatii din bucatarie, aparut inca de la inceputul utilizarii focului in prepararea alimentelor. Cuptoarele moderne utilizate in bucatarie sunt echipate cu cele mai noi tehnologii care permit prepararea mancarii in conditii excelente si ofera un gust rafinat de fiecare data.

In prezent cuptoarele nu mai sunt folosite doar pentru a face prajituri. Acestea au un rol foarte important in prepararea unor mancaruri sanatoase la temperatura potrivita, astfel incat sa eviti prajeala sau alte tipuri de gatit care nu sunt la fel de sanatoase pentru organism.

Sunt foarte multe lucruri de care e bine sa tii cont daca te-ai decis sa iti cumperi un cuptor incorporabil. Ai la dispozitie numeroase modele de cuptoare incorporabile la doar un click distanta pe site-ul Techstore.ro Electrocasnice Excelente.

Tipul de alimentare

Este probabil principalul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere inainte de a decide sa alegi un cuptor incorporabil. S-ar putea dovedi o alegere neinspirata daca acolo unde instalezi cuptorul nu ai la dispozitie alimentare la gaz sau chiar la energia electrica. Trebuie sa tii cont de faptul ca pentru cuptoare incorporabile electrice ai nevoie de o priza separata. Pe piata sunt disponibile modele cu alimentare pe gaz, electrice sau mixte. In functie de tipul de alimentare dorit, urmeaza sa cauti modele care indeplinesc si alte criterii ce te ajuta sa gatesti in siguranta preparatele preferate.

Dimensiunile si capacitatea cuptorului

La cuptoare incorporabile,de regula, dimensiunea standard este de aproximativ 60 cm latime si inaltime. Poate varia in functie de preferintele tale, dar cel mai important lucru este sa masori cu atentie spatiul unde incastrezi acest tip de electrocasnice. Pentru a face o bucatarie moderna si practica fiecare accesoriu trebuie sa fie montat impecabil in mobilier. Nu uita sa verifici si capacitatea cuptorului fiindca poate influenta timpul de gatit, consumul de energie. Un volum mediu este de 50 de litri dar sunt si modele mai mari atunci cand ai o familie numeroasa pentru care trebuie sa gatesti un volum mai mare de mancare simultan.

Numar de programe disponibile

Cuptoarele electrice au mai multe programe disponibile dar si functii suplimentare care te ajuta sa gatesti orice. Programele pot fi cu temperatura prestabilita sau cu setari personalizate pentru fiecare element de incalzire din interior. Reglarea temperaturii trebuie sa o poti face si manual astfel incat sa poti distribui uniform caldura in interior in functie de ceea ce doresti sa pregatesti.