Fără categorie

Afla de la specialistii Eurosurvey de ce este necesara monitorizarea in permanenta a constructiilor

Pe toata durata de viata a unei constructii, inca din faza de proiect se recomanda o abordare preventiva , pentru a evita degradarea prematura sau aparitia unor tasari neprevazute. Din aceste considerente, urmarirea comportamentului unei constructii este absolut necesara pentru a fi folosita la adevarata capacitate, pentru cat mai mult timp, in conditii de maxima siguranta. Apeleaza la serviciile Eurosurvey daca iti doresti sa beneficiezi de acest tip de servicii.

Ce inseamna monitorizarea unei constructii?

Procedura presupune colectarea periodica de informatii tehnice si masuratoripentru a observa daca apar tasari considerabile ale unei constructii odata cu trecerea timpului. Este, asadar, o metoda prin care se analizeaza evolutia cladirii astfel incat orice semn de ingrijorare sa se poata observa in timp util si sa se ia masurile necesare pentru a evita orice risc.

De ce este ea importanta?

Rezultatele obtinute in urma realizarii masuratorilor si post procesarii ajuta specialistii sa previna eventuale situatii, care ar putea provoca daune serioase, materiale si nu numai. Informatiile care se obtin pe aceasta cale sunt utile nu doar pentru integritatea constructiei, ci si pentru bunastarea persoanelor din jur si protejarea mediului inconjurator. Mai mult, se recomanda aceasta procedura sa fie  realizata si cladirilor din imediata vecinatate, pentru a putea observa eventualele deformatii sau tasari ale acestora.

Concomitent cu masuratorile efectuate pentru UCC se urmareste aparitia si progresia fisurilor, deteriorarea elementelor exterioare si alte detalii ce ar putea afecta atat functionalitatea, cat si aspectul. Este important ca monitorizarea fisurilor sa se efectueze inca  din stadiul incipient, apoi sa se repete la intervale de timp prestabilite in tema de monitorizare stabilita de inginerul proiectant.

Colaboreaza cu echipa Eurosurvey

De peste 14 ani, Eurosurvey se ocupa de masuratori topografice cu un grad de precizie foarte ridicat. Aceasta performanta se datoreaza in principal echipamentelor de ultima generatie din dotare, dar si specialistilor cu o vasta experienta si expertiza in domeniu.

Dincolo de chestiunile tehnice propriu zise, procedurile efectuate de echipa Eurosurvey au in vedere si creionarea de solutii adaptate nevoilor cu care se confrunta o constructie. Se realizeaza grafice si rapoarte adaptate care sa preintampine orice problema ar putea aparea pe parcurs, pentru a putea, eventual, interveni din timp, daca este cazul.