Fără categorie

Web Hosting – securitate, viteză și stabilitate

Web Hosting – securitate, viteză și stabilitate

Când abia planifici să lansezi un proiect online, fiecare bănuț este important. Investiția inevitabilă, fără de care site-ul tău nu poate fi disponibil pentru utilizatori, este găzduirea. Prin urmare, ești în căutarea unor oferte avantajoase, între preț rezonabil și servicii calitative. O soluție în acest sens este web hostingul, care vine la un preț redus și oferă suficiente resurse pentru proiectele începătoare. Însă, să vedem care sunt beneficiile acestuia și de ce ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Ce este un web hosting și în ce cazuri este potrivit?

Acest tip de găzduire web presupune plasarea a mai multor site-uri pe un singur server, care se află într-un data center. Resursele serverului sunt împărțite între toți utilizatorii,  în conformitate cu tariful selectat. Acesta are instalat un sistem de operare necesar în procesul de lucru. 

Hostingul virtual este o opțiune potrivită pentru afacerile mici sau abia la început de cale, deoarece numărul accesărilor este încă mic. De asemenea, este posibil și găzduirea proiectelor cu un trafic destul de mare (mai mult de 5 mii de vizitatori pe zi), în funcție de parametrii sistemului de gestionare a conținutului, nivelul de optimizare a site-ului, precum și numărul solicitărilor către baza de date.

Prețul unui tarif de web hosting este mult mai redus decât în cazul altor tipuri de servicii și este stabilit în funcție de: memoria de stocare, resursele procesorului, capacitatea memoriei RAM, numărul de domenii și subdomenii, volumul lunar de trafic. De exemplu, la Megahost, tariful minim este de doar 0.99 Euro, iar în schimb obții: 1 GB memorie SSD, trafic necontorizat, un domeniu și un subdomeniu și capacitate de prelucrare a 50 de mailuri pe oră. Mai mult de atât, ai acces la asistență tehnică 24/24, cu personal calificat și amabil, și Backup Profesional Zilnic JetBackup prestat de specialişti în domeniu.

Care sunt beneficiile și în funcție de ce alegi un web hosting?

Pe lângă prețul redus, găzduirea virtuală mai are câteva beneficii despre care ar trebui să cunoști:

  • Simplu de utilizat. Interfața de control este una simplă și intuitivă, aceasta îți va permite  să lucrezi cu domenii, conturi de poștă electronică, conturi FTP, fișiere și foldere fără abilități administrative.
  • Economisești timp.. Nu trebuie să pierzi timp pe administrarea serverului pe care se află site-ul tău, întrucât furnizorul de hosting o face.
  • Flexibilitate. Atunci când simți că site-ul nu mai funcționează la fel de bine și nu face față traficului, este simplu să schimbi tariful de găzduire pe altul.

Când alegi un serviciu de hosting, printre primele lucruri la care trebuie să acorzi atenție, este securitatea. Chiar dacă unii furnizori vin cu propuneri aparent avantajoase, în realitate poți risca cu stabilitatea de funcționare a site-ului și siguranța datelor tale. Prin urmare, este bine să optezi pentru companii cu o reputație bună pe piață și cu recenzii pozitive, precum în cazul Megahost. Nu este complicat să faci un mic research pentru a vedea părerile altor clienți.

Scopul găzduirii web este de a asigura plasarea site-ului tău printre alte milioane. Astfel, dacă îți dorești să ai un trafic stabil și clienți mulțumiți, este important să optezi servicii calitative. Alege opțiuni deja verificate, care oferă performanță și securitate bună.