Verificarea unei scurgeri de gaz pe butelia de propan
Fără categorie

Verificarea unei scurgeri de gaz pe butelia de propan

Cum să verificați dacă există o scurgere de gaz când schimbați cilindrul de propan?

Un test de scurgere a gazului este cel mai important control de siguranță atunci când vă schimbați cilindrul de propan. Trebuie să verificați dacă există scurgeri de gaz de fiecare dată când conectați cilindrul, dar nu vă faceți griji, este la fel de ușor ca să-l săpuneți, să-l presați, să verificați dacă există bule și să-l clătiți: nu credeți? Continuați să citiți!

Dacă există o scurgere de gaz, sunteți, în general, avertizați de mirosul neplăcut (ca un ou putred) pe care propanul îl are în mod distinct. Aceasta este una dintre caracteristicile de siguranță ale sistemului dvs. de propan, dar pentru a verifica dacă nu există scurgeri de gaz la conectarea cilindrului, trebuie să urmați acești pași pentru testul cu apă cu săpun.

Scurgere de gaz sau nu scurgere de gaz? Aflați datorită TESTULUI DE APĂ SAPONOSĂ!

De fiecare dată când conectați un cilindru sau dacă doriți doar să vă asigurați că sistemul dvs. de cilindri funcționează în siguranță, aveți nevoie de doar 5 pași simpli pentru a-l verifica. Testul de apă cu săpun este bun pentru buteliile pentru aparate de exterior, cum ar fi la grătare sau alte sisteme de butelii la domiciliu sector 2 cu propan și stivuitoare cu propan. Să începem!

Asigurați-vă că supapa cilindrului de propan este închisă;

Se amestecă o parte de săpun lichid de spălat vase cu trei părți de apă într-un vas sau o sticlă de pulverizare, apoi săpun întregul ansamblu al furtunului, inclusiv supapa și regulatorul;

Periați, ștergeți sau folosiți un burete pentru a-l săpun peste tot;

Asigurați-vă că comenzile aparatului sunt în poziția „oprit”, apoi deschideți încet supapa cilindrului. Aceasta presurizează sistemul;

Dacă auziți imediat gazele care scapă sau dacă mirosiți propan, NU PANIC închideți supapa cilindrului și sunați imediat la distribuitorul de propan. Nu utilizați cilindrul de propan. Returnați cilindrul furnizorului de propan pentru înlocuire.

Chiar dacă nu auziți gaz scăpător sau dacă nu miroșiți a propan, verificați dacă există bule de la supapa cilindrului de propan până la locul în care furtunul se atașează la aparat.

În acest moment, dacă nu vedeți bule care se formează, înseamnă că nu există scurgeri de gaz: nu sunteți expuși riscului și puteți clăti spuma cu apă curată și lăsați-o să se usuce. Dar, dacă văd bule? Scurgere de gaz – test cu apă cu săpun

Dacă vedeți bule, auziți gazele care scapă sau dacă mirosiți propan.

În primul rând, NU vă panicați și, numai dacă este sigur, opriți imediat supapa cilindrului; stingeți toate materialele pentru fumat și alte flăcări deschise. Nu utilizați niciun dispozitiv electric, cum ar fi un întrerupător sau telefonul mobil.

Îndepărtați-vă de zonă și apelați distribuitorul de butelii la domiciliu. Puteți utiliza sistemul de propan din nou numai după ce un profesionist calificat vă inspectează cilindrul și aparatul pentru a vă asigura că acesta va continua să funcționeze în siguranță și eficient.