Fără categorie

Simte gustul apei proaspete și curate în casă. Instalează un filtru de apă cu osmoză inversă

Simte gustul apei proaspete și curate în casă. Instalează un filtru de apă cu osmoză inversă

Este lucru știut: suntem între 55% și 70% compuși din apă, de aceea avem zilnic nevoie de o hidratare corectă și de un consum echilibrat de lichide. Dar cum să ne asigurăm volumul necesar de apă, dacă în robinete curg lichide nepurificate, poluate la greu cu reziduuri și deșeuri. În plus, pânzele freatice din care se alimentează fântânile arteziene sunt și ele contaminate intens cu nitrați folosiți în agricultură. Totuși, există o soluție fiabilă pentru casa ta: instalează-ți un purificator cu filtru de apă prin osmoză inversă

 

Ce înseamnă filtru de apă cu osmoză inversă?

Cuvântul osmoză provine din limba greacă și semnifică presiune, împingere. În cazul sistemelor de filtrare a apei, se folosește o membrană semipermeabilă care permite curățarea apei în proporție de circa 99.7% de impurități, inclusiv cele mai mici particule de murdărie. Acest lucru asigură o calitate bună a apei, care este atât potabilă, cât și pentru pregătirea mâncării. 

Primele membrane cu osmoză au fost concepute în 1959 și au fost patentate în 1960, iar scopul lor era de a purifica apa, indiferent de calitatea sa inițială. Unitatea de măsurare pentru filtrele de apă cu osmoză inversă este cea de GPD (gallons per day), unitatea fiind de origine americană, deoarece anume în America aceste membrane s-au bucurat de o popularitate vastă. 

Care este principiul de funcționare a filtrelor de apă cu osmoză inversă?

În cadrul sistemului de osmoză inversă există două lichide cu diferite nivele de concentrație, iar asupra zonei cu concentrație mai mare se aplică o forță mai înaltă, astfel încât se depășește presiunea osmotică și se schimbă sensul de curgere natural dinspre zona cu concentrație mare spre cea mică. Grație porilor din care este constituită membrana osmotică din cadrul stației de osmoză inversă, apa trece ușor, pe când particulele de murdărie și deșeuri sunt oprite. Acest principiu de funcționare este oportun atât pentru filtrul de apă de la chiuveta din bucătărie, cât și pentru filtrul de apă potabilă, deoarece lichidul filtrat și curățat poate fi utilizat atât în alimentație, cât și pentru consumul curent.

 

Ce sistem de filtrare să aleg?

Alegerea unui filtru de apă este o sarcină de înaltă responsabilitate, deoarece presupune că vei asigura întreaga ta locuință cu suficientă apă potabilă pentru a acoperi necesitățile curente de consum. Iată de ce specialiștii recomandă două categorii de sisteme: 

  • Sistemele cu osmoză inversă fără pompă de presiune – această categorie de sisteme se potrivește de minune pentru locuințele care au presiune bună la apă, de minim 2 Bar. Tototdată, sunt accesibile ca preț, nu au nevoie de energie electrică, ceea ce le face economic avantajoase, și sunt destul de silențioase, cât să uiți că le-ai instalat.
  • Sistemele cu osmoză inversă cu pompă de presiune – principiul de funcționare al acestui tip de sistem ține nemijlocit de presiunea cu care ajunge apa de la sursă. De exemplu, pentru o casă de vacanță, care se alimentează dintr-o sursă arteziană, acest tip va fi cel mai oportun. Pompa, în acest caz, mărește randamentul membranei și primești o cantitate mai mare de apă purificată.

Sistemele cu osmoză inversă sunt, pe bună dreptate, considerate cele mai moderne tipuri de filtre pentru apă, deoarece membranele lor de 0.0001 microni curăță apa atât de elemente anorganice, cât și organice, ceea ce reduce riscul infectării apei cu anumite microorganisme care ar putea dăuna microflorei intestinale sau stomacale. Acest lucru presupune că apa va fi sigură pentru consumul atât al adulților, cât și al maturilor.

Dacă ai decis că ai nevoie de un astfel de sistem, atunci accesează magazinul online KBK store și alege filtre de apă cu osmoză inversă la prețuri avantajoase, de la producători cu renume.