Fără categorie

Rulmentul Koyo sau grozăvia japoneză

Există rulmenți de multe feluri. Unii sunt destinați performanțelor de vârf, iar alții sunt proiectați pentru cele mai fine aplicații. Astfel, în funcție de aplicațiile la care sunt folosiți, pot exista diferențe uriașe de calitate între rulmenți. Această diferență se reflectă atât în durata de viață și în capacitatea rezistenței la rotații, cât și în preț. Nu este neobișnuit ca, în comparație cu rulmenții de fabricație chinezească sau rusă, cei de calitate superioară să fie chiar și de șapte-opt ori mai scumpi. Deși pare o diferență mare, prețul poate fi justificat. Urmează să-ți prezentăm mai jos unul dintre cei mai accesibili rulmenți, de o calitate superioară.

Rulmentul Koyo face parte din rulmenții de categorie superioară, fiind o marcă a producătorului japonez JTEKT. Fabrica funcționează de aproape un secol, ceea ce le-a oferit suficient timp japonezilor pentru a crea o calitate excelentă cu marca Koyo, folosindu-se de cele mai moderne tehnologii.

Calitatea japoneză este bine cunoscută și recunoscută în special, deoarece se știe că pentru japonezi precizia și exactitatea sunt deosebit de importante. Spre deosebire de producția în masă din China, aici precizia are o importanță mult mai mare decât cantitatea. Cu toate acestea, datorită tehnologiei lor de ultimă generație, japonezii pot produce cantități mari, păstrând aceeași calitate. Această abordare este valabilă și pentru producția rulmenților Koyo, rezultatul fiind că producția acestor rulmenți concurează cu marile mărci occidentale. Ba chiar se apropie de nivelul unui rulment SKF sau FAG, iar în unele cazuri le depășește cu mult. Astfel, nu este de mirare că rulmenții Koyo sunt foarte căutați în industria auto. De exemplu, rulmenții pentru roți ale celor mai noi modele BMW sunt furnizați de Koyo.

Există multe tipuri de rulmenți Koyo pe piață, deoarece producătorii au avut grijă ca, pe lângă calitate, să ofere și o gamă variată de rulmenți. Cu toate acestea, cei mai remarcabili rulmenți Koyo sunt rulmenții cu role conice.

Luând în considerare cele enumerate mai sus, recomandăm cu încredere folosirea rulmenților Koyo pentru aplicații grele sau spații greu accesibile, din cauza calității și a durabilității lor. Rulmenții Koyo fac parte din mărcile de rulmenți de top, chiar dacă prețul lor este cu mult mai mic decât cel al rulmenților de aceeași calitate.