drumetii toamna de o zi
Fără categorie

Drumetii montane de toamna de o zi

Judetul Mures are un potential turistic ridicat, teritoriul fiind concentrat cu atractii turistice variate si valoroase. Aceste atractii nu se limiteaza, ci exista o multime de locuri unde te poti relaxa sau unde te poti aventura, precum drumetiile montane.

Idei de obiective turistice pe care le poti vizita toamna

Cetatea Medievala, Palatul Culturii, Biblioteca Teleki, complexul de agrement si sport „Week-End” de pe malul Muresului (pe o suprafata de 25 de hectare, din care 5 hectare sunt oglinda de apa, cu dotari moderne, bazine de inot, terenuri de sport si case de agrement), gradina zoologica (a doua ca marime din tara) se gasesc la Targu Mures.

Cetatea medievala din Sighisoara a fost construita in secolul al XIV-lea de catre colonistii germani. Este singura cetate medievala complet locuita din Europa si este vizitata de numerosi turisti din intreaga lume. Numeroasele monumente de mare valoare istorica si artistica, zidurile si turnurile de aparare ale cetatii, cele peste 100 de case vechi, Biserica de pe Deal, Scara acoperita, Biserica Manastirii Dominicane, Casa Venetiana, Casa Cerbului, Casa lui Vlad Dracul, Turnul cu Ceas fac din centrul istoric al Sighisoarei una dintre cele mai mari valori culturale si istorice din Europa de Est.

Statiunea balneara Sovata este un loc minunat pentru a scapa de stresul vietii de zi cu zi. Statiunea balneoclimaterica Sovata dispune de multi factori curativi eficienti pentru un numar mare de afectiuni. Punctul culminant al statiunii este lacul Ursu Sovata, unul dintre putinele de acest fel din Europa.

Poti face multe drumetii in judetul Mures! Sectorul montan al Vaii Muresului – Defileul Muresului de pe teritoriul judetului Mures, intre Ciobotani si Deda, pe o lungime de 38 km, este cea mai mare vale din lantul de munti vulcanici din Romania. Delimitata pe dreapta de masivul Calimani si pe stanga de Muntii Gurghiu, Valea Muresului colecteaza numerosi afluenti, dintre care cei mai importanti sunt Bistra, Rastolita, Ilva, Salard, Mestera. De-a lungul Muresului, in defileu, pe versanti se pot observa stanci abrupte cu aspect de turnuri construite din aglomerate vulcanice, iar in portiunile mai largi ale vaii exista asezari umane: Ciobotani, Stanceni, Mestera, Neagra, Lunca Bradului, Androneasa, Rastolita, Galaoaia, Bistra Muresului, Pietris. Zona ofera posibilitati reale de odihna, drumetii si sporturi de iarna. Potentialul acestei zone poate fi exploatat prin dezvoltarea agroturismului.

Statiunile din Mures joaca un rol important in turismul din judet. Aceste statiuni ofera vizitatorilor o varietate de activitati si facilitati, inclusiv apa sarata, namol si ape iodate si clorurate.

Activitatea turistica este sustinuta de existenta unei infrastructuri dezvoltate, cu unitati de cazare adecvate, in special in centrele urbane. Zona montana, respectiv Defileul Muresului Deda – Rastolita, Lunca Bradului, Muntii Stanceni, Calimani si Gurghiu, Lapusna se confrunta cu lipsa infrastructurii necesare – in aceasta zona exista un mare potential de dezvoltare a turismului montan si agroturismului.

In concluzie, o drumetie de o zi in muntii din judetul Mures, poate aduce peisaje de poveste. Muntii servesc ca fundal pentru scene de peisaje rurale verzi si sate pitoresti sau pot fi centrul imaginilor cu varfuri inzapezite uimitoare.