Fără categorie

Descopera 3 vinuri rosii de colectie

Fie ca esti un impatimit al vinului, fie doar il consumi ocazional, ideal este sa te delectezi cu vinuri de inalta calitate. Astfel, Crama Budureasca propune 3 vinuri rosii de colectie care au toate sansele sa devina preferatele tale. Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca, Dealu Mare, este bine cunoscuta pentru calitatea vinului rosu obtinut din strugurii cultivati aici. Exista mai multi factori care influenteaza asta, de la conditiile de sol, clima si altitudine, pana la priceperea oenologului si podgorenilor.

Budureasca 8 Barrels este un asamblaj in editie limitata. Acesta a fost special conceput pentru aniversarea presedintelui chinez, Xi Jinping, insa pentru ca s-a bucurat de o popularitate foarte mare s-a decis pastrarea sa in portofoliul cramei. Eticheta este prima care pare ca anunta calitatea vinului si prezinta doua simboluri ale civilizatiei antice, dragonul chinezesc si sarpele cu cap de lup prezent pe steagul de lupta al dacilor. Acestea doua formeaza impreuna cifra 8 care marcheaza cele opt butoaie de stejar romanesc alese special pentru producerea vinului.

Trei soiuri de struguri au dat viata vinului 8 Barrels, fiind alcatuit din 88% Syrah, alaturi de Cabernet Sauvignon si Merlot, acestea doua din urma in proportii de 6%. Vinul a fost invechit pentru o perioada de un an inainte de imbuteliere. Asamblajul este unul de exceptie, fiind evidentiat de culoarea sa rubiniu inchis care ascunde arome de afine si gust de cirese negre, avand note discrete de tabac. De asemenea, taninurile sunt moi, foarte bine integrate, ceea ce confera vinului un postgust intens si persistent.

Noble Five este un alt vin de exceptie din portofoliul Cramei Budureasca care a prins viata din amestecul perfect a cinci soiuri de struguri, Feteasca Neagra, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Acesta este considerat „copilul de suflet” al oenologului Cramei Budureasca, Stephen Donnelly. Pentru obtinerea acestui vin au fost alesi struguri care provin de pe cele mai bune parcele, iar vinificarea a avut loc separat pentru fiecare soi in parte. Mustul s-a macerat pentru mai bine de 20 de zile, urmand ca mai apoi vinurile sa fie maturate in butoaie de stejar frantuzesc si romanesc pentru perioada de circa 9 – 12 luni, astfel incat sa fie atins un echilibru perfect intre structura si arome. Ulterior au fost alese doar butoaiele cele mai bune pentru compunerea asamblajului si a fost nevoie de inca trei luni de efort pana sa fie gasita reteta perfecta pentru imbinarea cu succes a celor cinci soiuri de struguri. Astfel, a fost conceput Noble Five, un vin cu o culoare rubiniu inchis de o calitate exceptionala. Aromele de cirese, prune, coacaze negre si martipan sunt o adevarata placere, iar structura eleganta si gustul fructat se dezvolta intr-un postgust lung. Adevarata valoare a acestui vin se poate dezvolta in timp, astfel ca prezinta un bogat potential de invechire la sticla.

Zenovius din gama Budureasca Premium este un alt vin deosebit. Acesta a prins viata prin crearea unei armonii perfecte intre strugurii de Cabernet Sauvignon (70%) si Shiraz (30%) care s-au vinificat separat. Pentru ca vinurile obtinute sa fie cat mai consistente, strugurii s-au cules tarziu si au fost special alesi pe masa de sortare, astfel incat sa se asigure un nivel ridicat de calitate. Mai departe, 40% din vin a fost maturat in baricuri de stejar american si romanesc pentru o perioada de pana la un an, ocazie cu care acest vin prezinta un mare potential de invechire la sticla.

Zenovius din gama Budureasca Premium este un vin rosu rubiniu inchis, ale carui arome aminteste de ciresele coapte, cu note fine de scortisoara. Gustul placut de prune coapte este completat de taninurile bine integrate si ascunde senzatii condimentate foarte subtile, detaliu ce ofera complexitate acestui vin.

Descopera vinurile Budureasca de inalta calitate in magazinul online al Cramei Budureasca!