Analko
Fără categorie

De ce se folosește tot mai des tăierea cu laser și care sunt avantajele acestui proces?

Laserele sunt utilizate în mai multe scopuri. Un mod în care sunt utilizate este tăierea plăcilor metalice. Pe plăci de oțel moale, oțel inoxidabil și aluminiu, procesul de tăiere cu laser este extrem de precis, oferă o calitate excelentă a tăierii, are o lățime foarte mică și o zonă mică de afectare a materialului și face posibilă tăierea unor forme foarte complicate și a unor găuri mici. Analko Aluminium oferă astfel de servicii de foarte mult timp, la cele mai înalte standarde.

Majoritatea oamenilor știu deja că cuvântul „LASER” este de fapt un acronim pentru amplificarea luminii prin emisie stimulată de radiații. Dar cum taie lumina o placă de oțel?

Cum funcționează un dispozitiv de tăiat cu laser

Raza laser este o coloană de lumină de intensitate foarte mare, de o singură lungime de undă sau culoare. În cazul unui laser tipic cu CO2, acea lungime de undă se află în partea infraroșie a spectrului de lumină, deci este invizibilă pentru ochiul uman. Fasciculul are doar aproximativ 3/4 inch în diametru pe măsură ce se deplasează de la rezonatorul laser, care creează fasciculul, prin calea fasciculului mașinii. Poate fi trimis în direcții diferite de un număr de oglinzi, sau „îndoitoare cu fascicul”, înainte de a fi în cele din urmă focalizat pe placă. Raza laser focalizată trece prin orificiul unei duze chiar înainte de a atinge placa. De asemenea, curge prin orificiul duzei un gaz comprimat, cum ar fi oxigenul sau azotul.

Focalizarea fasciculului laser poate fi făcută de un obiectiv special sau cu o oglindă curbată, iar acest lucru are loc în capul de taiere laser. Fasciculul trebuie să fie focalizat precis, astfel încât forma punctului de focalizare și densitatea energiei din acel punct să fie perfect rotunde și consistente și să fie centrate în duză. Prin focalizarea fasciculului mare într-un singur punct, densitatea căldurii în acel punct este extremă. Gândește-te că folosești o lupă pentru a focaliza razele soarelui pe o frunză și cum această frunză se aprinde. Acum gândește-te că trebuie să concentrezi 6 kW de energie într-un singur loc și îți poți imagina cât de fierbinte va deveni acel punct.

Densitatea ridicată a puterii are ca rezultat încălzirea rapidă, topirea și vaporizarea parțială sau completă a materialului. La tăierea oțelului ușor, căldura fasciculului laser este suficientă pentru a porni un proces tipic de ardere cu „oxi-combustibil”, iar gazul de tăiere cu laser va fi oxigen pur, la fel ca o torță cu oxi-combustibil. La tăierea oțelului inoxidabil sau a aluminiului, fasciculul laser topește pur și simplu materialul, iar azotul de înaltă presiune este folosit pentru a elimina metalul topit.

Pe un tăietor cu laser CNC, capul de tăiere cu laser este deplasat peste placa metalică în forma piesei dorite, decupând astfel piesa din placă. Un sistem capacitiv de control al înălțimii menține o distanță foarte precisă între capătul duzei și placa tăiată. Această distanță este importantă, deoarece determină locul unde punctul focal este relativ la suprafața plăcii. Calitatea tăierii poate fi afectată prin ridicarea sau coborârea punctului focal chiar de deasupra suprafeței plăcii.

Există mulți, mulți alți parametri care afectează și calitatea tăierii, dar când toate sunt controlate corect, tăierea cu laser este un proces de tăiere stabil, fiabil și foarte precis.