cazare Baile Tusnad
Fără categorie

Cum s-au modernizat in timp ofertele de cazare in Baile Tusnad?

Situata pe valea Oltului, in sudul depresiunii Ciuc, statiunea Baile Tusnad este considerata a fi cel mai mic oras din Romania, cu o populatie de 1600 de persoane. Sa iti petreci un sejur intr-un loc linistit, inconjurat de muntii Harghita si Bodoc, poate fi una dintre cele mai relaxante vacante de care ai avut parte vreodata.

Pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Baile Tusnad, trebuie doar sa accesezi platforma online a agentiei de turism Christian Tour. Inainte de a ajunge in statiunea renumita pentru apele sale curative, este recomandat sa descoperi povestea minunata a acestui loc, care se afla intr-un proces neintrerupt de modernizare si imbunatatire.

Povestea statiunii Baile Tusnad

Conform unei legende locale, puterea curativa a izvoarelor a fost descoperita in jurul anului 1842, de catre un tata care cauta o metoda de a-si trata fiul. Ciobanul din poveste si-a spalat baiatul in apele din zona statiunii Baile Tusnad, iar cel mic a fost vindecat de afectiunile de sanatate de care suferea.

In scurt timp, in anul 1845, este infiintata o societate pe actiuni, care va inchiria zona si va incepe procesul de valorificare a acesteia in scop turistic si curativ. Din cauza Revolutiei din 1848, vilele construite in acest timp sunt distruse, insa constructia lor va fi reluata in 1853.

Cei care aleg una dintre ofertele de cazare Baile Tusnad inca pot admira o parte din vilele construite in acea perioada, inspirate de stilul montan elvetian. Datorita acestor cladiri, statiunea inca mai este cunoscuta de anumite persoane drept „Mica Elvetie”. Tot atunci, se construiesc parcuri si se amenajeaza alei in jurul izvoarelor din zona.

Inainte de intrarea in secolul al XX-lea, este inaugurata calea ferata care trece prin statiune si face legatura intre orasele Sf. Gheorghe si Miercurea Ciuc. In aceeasi perioada, este amenajat Lacul Ciucas si sunt instalate centre de tratament balnear.

In anul 1912, apare prima unitate de cazare in Baile Tusnad, reprezentata de un complex cu restaurant, teatru, cinema, cazino si sala de festivitati. Numarul turistilor care ajungeau in statiune anual era de aproximativ doua mii.

Odata cu instalarea regimului comunist, toate unitatile de tratament si cazare din Baile Tusnad sunt nationalizate si modernizate. In deceniile care urmeaza, numarul turistilor creste pana la saizeci de mii de oameni, existand si zile in care numarul vizitatorilor era de doua mii.

Modernizarea statiunii Baile Tusnad nu s-a incheiat, de fapt, niciodata. De exemplu, acum se lucreaza la implementarea unui sistem de canalizare si a fost creata o partie de schi. Aceasta din urma este cunoscuta sub denumirea de Partia Tusnad si prezinta un nivel mediu de dificultate. Aici poti gasi teleski monopost, baby ski cu scaun mobil, tunuri de zapada, nocturna si ski-pass cu cartele magnetice.

Cum gasesti cea mai buna oferta de cazare in Baile Tusnad?

cazare Baile Tusnad
cazare Baile Tusnad

Daca vrei sa te bucuri de rasfat si confort la superlativ, totul la preturi accesibile, ar trebui sa rezervi o camera in Hotelul Ciucas. Aceasta unitate de cazare Baile Tusnad dispune de piscina semi-olimpica, jacuzzi, bazin pentru copii si un bazin de hidrokinetoterpaie.

Oaspetii hotelului au acces la restaurant, la sala de conferinte, dar si la baza de tratament, care este dotata cu o sala de fitness, sauna, masaj, jacuzzi, bai galvanice, electroterapie, salina, bai carbo-gazoase, impachetari, aplicatii cu parafina, masti faciale si un cabinet medical de specialitate. Acceseaza chiar acum platforma online Christian Tour si planifica o vacanta de neuitat intr-un loc magic!