Fără categorie

Cum alegem o boxa portabila?

Cum alegem o boxa portabila?

 

 Calitatea, claritatea si puterea sunetului sunt foarte importante atunci cand ascultati muzica preferata. In cele mai multe cazuri, sunetul produs de telefonul/laptop-ul sau tableta dumneavoastra nu este suficient si aveti nevoie de mai mult. Din punctul meu de vedere, cea mai buna solutie pentru aceasta probleme este achizitionarea unei boxe portabile de calitate.

 Boxele portabile sunt niste gadget-uri foarte populare si cautate in toata lumea. Exista modele atat de bune incat concureaza in mod direct cu sisteme audio mult mai scumpe si greu de transportat. Acestea sunt atat de apreciate deoarece ofera un boost de volum cand aveti nevoie, functioneaza pe baterie (nu trebuie sa fie alimentate de la o sursa de energie), sunt compacte si foarte usot de carat.

 Primul pas pentru alegerea boxei portabile potrivite este identificare nevoilor pe care le aveti. Dupa cum bine stiti, exista modele de boxe voluminoase care ofera un sunet mai puternic si boxe compacte care se axeaza mai mult pe calitatea sunetului. Cu alte cuvinte, daca aveti nevoie de o boxa pentru afara (curte, piscina etc) va recomand un model voluminos. In cazul in care portabilitatea este cel mai important element, orientati-va catre un model mai compact. Retineti faptul ca sunt modele compacte cu care puteti organiza petreceri in adevaratul sens al cuvantului.

 Calitatea, volumul si claritatea sunetului conteaza mult in alegerea boxei. Inainte de achizitionare, va recomand sa testati modelul dorit intr-un magazin sau intr-un showroom. Oricat de detalitate sunt review-urile pe care le gasiti pe internet, ele nu pot reda intocmai sunetul boxei.

 Conectivitatea reprezinta un alt element important. De preferat este ca boxa portabila ales sa dispuna de cat mai multe modalitati de conectare: Bluetooth, NFC, port USB, mufa AUX sau chiar Wi Fi. 

 Autonomia bateriei ar trebuie sa va intereseze in mod deosebit. Pana la urma vorbim de boxe portabile, boxe care ar trebui sa poata functiona cat mai mult timp fara sa depinda de o sursa de alimentare (in cazul lor, de incarcator). Din punctul meu de vedere, o boxa de acest gen ar trebui sa ofere o autonomie de minim 4-6 ore de utilizare continua. Am vazut suficiente modele care ofera si 8-12-14 ore de autonomie continua, un lucru impresionant daca ma intrebati pe mine.

 Desi nu sunt adeptul afirmatiei care spune ca “brand-ul conteaza foarte mult si  un producator cunoscut inseamna calitate”, in cazul boxelor portabile trebuie sa confirm macar partial acest lucru. Asadar, cele mai bune si cunoscute companii producatoare de boxe portabile sunt: JBL, Sony, Creative, Bose, Harman Kardon sau Blaupunkt.

 In concluzie, alegerea unei boxe portabile potrivita pentru nevoile dumneavoastra reprezinta o actiune destul de dificila. Va sfatuiesc sa tineti cont de majoritatea sfaturilor oferite pe parcursul articolului si sa incercati sa testati cat mai multe modele inainte de a lua o decizie finala.