Fără categorie

Cele mai comune tehnici de inot

Daca iei cursuri de inot, trebuie sa stii ca sunt mai multe tipuri de inot. Exista multe tehnici diferite de inot care va permit sa lucrati diferiti muschi. Iata 4 tehnici:

  • Bras

Aceasta tehnica lucreaza in principal bicepsul, muschii pectorali, muschii abdominali si gambele. Mainile sunt unite la nivelul pieptului. Acestea sunt apoi impinse inainte pana cand bratele sunt complet extinse. Apoi se separa, alearga de-a lungul fiecarei parti a corpului si se reintalnesc in pozitia de plecare. In acest timp, picioarele executa o foarfeca de bras, care consta in aducerea calcaielor spre fese si apoi propulsarea picioarelor inainte, ca o saritura de broasca. Cu cat aceasta combinatie de miscari este mai rapida, cu atat mai puternic este impulsul.

  • Crawl

Usor de executat, crawl-ul este un inot rapid. In timp ce picioarele alterneaza bataile, bratele sunt, la randul lor, in afara apei. Palma mainii trebuie sa fie indreptata spre apa in timp ce va scufundati pentru a va ajuta sa va propulsati. Acest tip de inot va permite sa va tonifiati toti muschii: brate, umeri, picioare, piept si abdomen.

  • Inapoi

Aceasta practica permite sa se lucreze eficient muschii spatelui. Miscarile sunt aceleasi ca la crawl, cu exceptia faptului ca spatele este orientat spre apa si nu spre piept. Dificultatea majora la stilul spate este de a ramane pe traiectoria initiala.

  • Fluture

Miscarile ondulatorii ale miscarii fluturelui ofera un antrenament abdominal profund. Cu toate acestea, aceasta este cea mai dificila tehnica de stapanit, deoarece necesita o coordonare perfecta. Picioarele trebuie sa se unduiasca pentru a propulsa trunchiul in afara apei. Cand iesiti din apa, bratele se deschid in forma de U, iar palmele trebuie sa fie primele care intra. Dupa ce bratele au intrat in apa, acestea trebuie impinse inapoi spre talie. Aceasta secventa trebuie repetata continuu.

Inotul iti mentine tensiunea arteriala scazuta

Deoarece apa dintr-o piscina exercita o presiune mai mare decat aerul din afara apei, sangele circula mai usor catre inima. Ca urmare, inima ta este supusa la o presiune cu 10 pana la 15% mai mica!

Va ajuta la problemele cu plamanii

De asemenea, presiunea apei ingreuneaza respiratia, ceea ce inseamna ca intreaga musculatura respiratorie (plamanii si diafragma) este antrenata. In plus, inspiram mai rar atunci cand inotam decat atunci cand alergam, de exemplu. Ca urmare, aveti tendinta de a inspira mai adanc, ceea ce, pe termen lung, creste volumul plamanilor vostri.

Inotul ajuta la lucratul abdomenului

Un alt beneficiu pentru conditia fizica este faptul ca muschii abdominali, care sunt uneori greu de atins, sunt deosebit de solicitati in timpul unei lectii de inot. In plus, o curea abdominala mai puternica ajuta la imbunatatirea posturii, mai ales daca lucrati toata ziua stand jos, si ajuta la ameliorarea durerilor de spate. Pe scurt, corpul tau iti va multumi!

Inotul reduce riscul de boli cardiovasculare

Ca si alte forme de exercitii cardiovasculare, inotul reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului si, prin urmare, riscul de boli cardiovasculare. Pentru a face acest lucru, ar trebui sa inotati sau sa va provocati ritmul cardiac de cel putin trei ori pe saptamana, timp de 30 de minute.