Fără categorie

Ce costume medicale de calitate poți purta la spital?

Unele ținute de asistenți medicali sau doctori ar putea arăta ca pijamalele, dar există multe modele de costum medical modern și mai profesional. Cu toate acestea, majoritatea tunicilor și halatelor medicale sunt în mare parte largi, deoarece unitatea medicală implică o mișcare excesivă.

Halat sau tunică medicală?

Halatul medical este o haină de lucru mai lungă decât tunica. Lung de 90 cm, coboară sub fese și, prin urmare, acoperă o parte mai mare a corpului. Tunica oferă totuși o mai mare libertate de mișcare și poate fi mai ușor combinată cu pantaloni medicali.

Mânecile scurte sunt obligatorii, pentru a asigura o mai bună igienă a mâinilor și pentru a preveni contactul țesăturii cu suprafețele sau pacienții.

Cu toate acestea, dacă lucrezi într-un laborator, este imperativ să porți un costum medical cu mânecă lungă pentru a-ți proteja brațele împotriva eventualilor stropi de produse și a riscului de rănire gravă.

Pantaloni medicali

Pantalonii medicali sunt o parte importantă a ținutei tale profesionale. Indiferent de sectorul medical în care operezi, este important să alegi croiul care se potrivește cel mai bine tipului tău de corp și în care te vei simți cel mai confortabil: croi subțire, evazat, drept sau cu talie elastică.

Materialul potrivit

Materialul ales de majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății pentru un costum medical de calitate este amestecul de poliester-bumbac, din următoarele motive:

  • Are proprietăți izolante bune, ceea ce îl face confortabil de purtat în toate circumstanțele;
  • Emite câteva particule, ceea ce reduce riscul transmiterii de germeni și bacterii
  • Este foarte rezistent.

Amintește-ți întotdeauna că, din motive de igienă, hainele medicale trebuie spălate după fiecare utilizare. Prin urmare, este important să alegi materiale ușor de întreținut și rezistente la spălare.

Confort

Deoarece este posibil să petreci 8 ore în costumul medical, este mai bine să alegi pantaloni și o bluză de lucru în care să te simți confortabil, care să îți ofere o mare libertate de mișcare și care să fie perfect adaptat la dimensiunea ta.

Amintește-ți, de asemenea, că un confort provine și din practicitatea unui articol vestimentar, mai ales atunci când vine vorba de haine de lucru.

Asigură-te că hainele tale de lucru au un sistem de deschidere sau o prindere cu un singur buton și că le poți pune sau scoate cu ușurință; de aceea, preferă modelele de bluze sau tunici cu știfturi de presare și evită fermoarele, mai ales din motive de siguranță.

De asemenea, verifică dacă halatul tău profesional este echipat cu mai multe buzunare laterale, buzunare pentru piept sau compartimente, foarte utile pentru depozitarea echipamentelor medicale mici, cum ar fi o rolă de bandă adezivă, un stilou sau telefonul.

Pe scurt, atunci când îți cumperi îmbrăcămintea medicală profesională, fie că este vorba de halat, pantaloni sau încălțăminte medicală, ar trebui să ții întotdeauna cont de 3 concepte de bază: igienă, siguranță și confort. În cazul în care codul vestimentar al instituției tale de îngrijire medicală o permite, poți îndrăzni apoi puțină culoare, doar pentru a lumina viața de zi cu zi a pacienților care trăiesc într-un mod puțin prea palid. De asemenea, poți avea o ținută medicală pe care o poți personaliza și prin adăugarea identității și funcției tale.