Fără categorie

Casele modulare – ce sunt si care sunt avantajele lor?

Se refera la partile cladirilor deja construite in diferite industrii ce pot fi din diferite materiale, cum ar fi beton, metal si lemn, in functie de utilizarea care urmeaza sa-i fie data. Acest lucru, desi poate parea o modalitate ineficienta de a crea cladiri, reduce costurile si permite construirea cladirii sa se desfasoare in cel mai rapid si mai eficient mod. De asemenea, reduce considerabil daunele aduse mediului, deoarece nu se creeaza zgomot, iar deseurile in crearea blocurilor sunt deseuri, care pot fi reutilizabile.

Aceasta metoda actioneaza ca blocuri LEGO mici, care sunt gazduite, in conformitate cu ordinea necesara, permit constructii in doua sau trei luni, cu o durabilitate mai mare si conductivitate termica mai mica. Eficientizarea si durabilitatea acestor cladiri.

Blocul deja finisat si proiectat pentru a se potrivi cu toate celelalte blocuri, este transportat din industrie si transportat pe mare si pe uscat, acestea vin stivuite in serie si securizate, astfel incat sa nu existe probleme la sosirea la destinatie.

Casele prefabricate instalart.ro pot fi spatii de locuit sau de depozitare, printre alte functii diferite. Acestea acopera diferite nevoi si, deoarece au fost proiectate prin blocuri, pot fi combinate cu alte module sau alte constructii daca este necesar mai mult spatiu sau daca spatiul are nevoie de crestere.

In plus, utilizarea materialelor care nu necesita cantitati mari de consum de energie pentru elaborarea lor, evitand greutatile exagerate, pentru a nu fi ca si cladirile vechi din beton si tijele de mii de tone care au fost utilizate in ultimii 30 de ani si a reveni la un stil mai usor si mai usor de gestionat. Exista o tehnica moderna care consta in luarea betonului armat si precomprimarea acestuia pentru a-l face mult mai subtire si mai usor; datorita acestui fapt, economisim o multime de materiale.

Rezultatele au aratat ca resursele de mediu, economice si de constructie in utilizarea tehnologiilor de prefabricare sunt semnificative in comparatie cu metodele conventionale de constructie, desi exista inca o mare posibilitate de evolutie. Acest lucru implica faptul ca o mai mare utilizare a tehnicilor de prefabricare poate contribui la industrializarea locuintelor si constructiilor durabile.

Cu case prefabricate, prin urmare, modelam orice proiect personalizat de arhitectura industrializata. Unii apara cladirile prefabricate, deoarece le vad ca pe o solutie care accelereaza procesul de constructie si reduce costurile si impactul asupra mediului.

Aceste locuinte nu trebuie confundate cu asa-numitele „locuinte mobile”; case deja asamblate care sunt transportate in camioane la locul unde vor fi instalate permanent.

Definitia locuintelor prefabricate se poate suprapune, de asemenea, cu asa-numitele case modulare de constructie, care sunt cele a caror structura este formata din cadre metalice de dimensiuni standardizate, care sunt inchise de panouri care se incadreaza in goluri. Toate aceste strategii constructive, care nu necesita mortare sau betoane, pot primi, de asemenea, definitia generica a „constructiilor uscate”.

Piata actuala

Cota sa de piata variaza considerabil de la o tara la alta si de la o regiune la alta. Casele prefabricate sunt populare in unele tari europene, dar in special in Canada si Statele Unite, datorita pretului lor in general mai competitiv.