Fără categorie

Apa minune și aer curat: Secretul oazei de sănătate

Stațiunea balneo Baile Felix este cunoscută la nivel național și internațional pentru apa sa minerală și aerul curat din zona montană, care transformă locul într-o adevărată oază de sănătate. Situată la poalele munților dispune de surse naturale de apă minerală cu proprietăți terapeutice dovedite științific.

Apa minerală din stațiune provine din izvoare naturale aflate la adâncimi cuprinse între 50-150 de metri. Analizele efectuate de-a lungul timpului au evidențiat prezența unor minerale precum calciu, magneziu, sulf, bicarbonat de sodiu și altele, cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului uman. Apa este folosită cu succes în tratamentul afecțiunilor digestive, ale sistemului osteo- articular, ale sistemului nervos și în recuperarea post-operatorie. Stațiunea dispune de infrastructură modernă – baze de tratament balnear cu piscine interioare și exterioare în care se utilizează apa minerală în scop terapeutic.

Pe lângă apa minunată, secretul acestei oaze de sănătate îl constituie și aerul curat din zona montană. La o altitudine de peste 1000 de metri, stațiunea se bucură de un microclimat cu aer pur, lipsit de poluanți. Concentrațiile scăzute de praf și noxe favorizează respirația și au efecte benefice asupra sistemului respirator și imunitar. În sezonul cald, temperaturile sunt mai moderate comparativ cu zonele de câmpie, iar umiditatea scăzută ajută la recuperarea după intervenții chirurgicale sau în tratamentul afecțiunilor ORL.

Pentru a beneficia de factorii naturali de tratament, vizitatorii pot alege din multele pachete de servicii de înființate în stațiune: cure de tratament în bazele balneo, masaje cu apă minerală, fizioterapie, electroterapie, hidrokinetoterapie în piscine interioare/exterioare, aerosoli. Suplimentar tratamentelor, în stațiune există și numeroase activități de agrement și sport care stimulează refacerea: drumeții montane de diferite grad de dificultate, mers cu bicicleta, tenis, baschet, volei.

Pe lângă partea de tratament și agrement, stațiunea dispune și de infrastructură de cazare la standarde ridicate: hoteluri, vile, pensiuni, cu mese regulate elaboratedin produse naturale și tradiționale românești. Marea majoritate a unităților de cazare oferă tratamentul cu apă minerală și servicii balneare incluse în pachetele de ședere. Astfel, vizitatorii pot beneficia de un microclimat curativ într-un cadru natural, bucurându-se totodată și de condiții hoteliere înalte.

Pentru cei care doresc să descope deplin beneficiile acestei adevărate oaze de sănătate din Munți , se recomandă ședere de minim o săptămână în stațiunea balneo Baile Felix. Tratamentele și condițiile excelente pot ajuta la refacerea organismului obosit după o perioadă stresantă, la recuperarea post-operatorie sau la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni cronice. Apa minunată și aerul curat sunt secretele naturale care fac din această stațiune un veritabil loc de refacere a echilibrului psihic și fizic.