Fără categorie

3 motive pentru care pretinde că jocul este crucial pentru dezvoltarea copilului tău

 

Jocul prefăcut, numit și joc imaginativ, este o formă de joc care implică joc de rol, comportament non-literal și substituire de obiecte. Dacă îl vezi pe copilul tău prefăcându-se că gătește, pretinzând că este o „mamă” care are grijă de păpușile ei sau se preface că este medic, super-erou, pompier și altele asemenea, acesta este un joc imaginativ.

 

Experții consideră că jocul prefăcut este un factor vital pentru dezvoltarea normală a copilului. Iata de ce:

 

a.Îmbunătățește creativitatea și imaginația

 

O cercetare recentă a constatat că jocul pretenției timpurii ajută la încurajarea creativității și flexibilității cognitive a copilului. Jucând un joc imaginativ, indiferent de ce este, copiii se antrenează pentru a gândi creativ, pentru a-și exercita abilitățile de gândire și imaginație și, mai important, independența.

 

Este ca celebra zicală a lui Albert Einstein – „Logica te va duce de la A la Z, dar imaginația te va duce peste tot”.

 

b.Încurajează dezvoltarea emoțională și socială

 

Copiii se interesează de rolurile emoționale și sociale ale vieții atunci când joacă roluri diferite sau controlează lucrurile din propriul mediu în timpul jocului prefăcut. Angajarea într-un joc imaginativ îmbunătățește sentimentul de sine al copilului, modul în care funcționează lumea, modul în care se încadrează în mediul înconjurător și cum se simte să fii în pielea altcuiva.

 

Când se joacă cu alți copii, învață și mai departe – descoperă responsabilitatea și cum să o împărtășească cu ceilalți, cooperarea, empatia și limitele.

 

c.Ajută la dezvoltarea gândirii critice și a abilităților de rezolvare a problemelor

 

Totul ni se pare simplu adulților, dar simplul act al jocului pretinde prezintă o mulțime de oportunități de rezolvare a problemelor pentru cei mici. Ei trebuie să decidă ce joc să joace, ce jucării sau materiale sunt necesare pentru a juca, ce rol să asume, cine va mai fi implicat, ce reguli se vor aplica jocului și multe altele.

 

Mai departe, vor întâmpina „probleme” pe care vor trebui să le rezolve sau scenarii la care vor trebui să se gândească cu atenție. Micul lor creier va lucra în mod constant, recreând ceea ce au observat din viața reală.

 

De exemplu, micuțul tău se preface că este o mamă care gătește o masă pentru copiii ei. Se angajează în gândirea abstractă, încercând să joace scenarii bazate pe memoria ei. Dacă îți amintește că ai prăjit ouă sau ai turnat suc în pahare, este probabil să le acționeze.

 

Nu uitați să vă faceți timp să vă jucați cu copiii dvs., astfel încât aceștia să învețe mai mult și să îi înțelegeți mai mult! Puteti achizitiona astfel de jocuri de pe kizo .Nu este nimic asemănător cu timpul de calitate!